50 anys de bàsquet a Sant Vicenç

HISTÒRIA

El bàsquet a Sant Vicenç de Castellet va començar al voltant dels anys cinquanta.

Els seus dos millors impulsors en aquell moment foren Estefanell Brià i Francesc Ubach, que aleshores tenien 24 o 25 anys.


Van començar a jugar a les escoles velles, però l’espai era massa reduït, així que van anar a jugar a la Plaça del Pi.

Seguien sense federar-se, però cap a mitjans dels anys cinquanta ja tenien entrenador i l’equip es va començar a incrementar amb més jugadors.

Amb Dionís Oriol (el Xixu) com a entrenador i jugador, van començar a apostar més fort i van aconseguir muntar un camp de bàsquet al camp de futbol.
Però els partits se seguien jugant a la Plaça del Pi. Hi anava molta gent a veure’ls i es va aconseguir fer posar un enllumenat per poder jugar als vespres. Jugaven amb equips d’altres poblacions.

Amb el Xixu i en Josep Basomba com a entrenadors, es va muntar l’equip infantil i el dels grans, tots dos de molt bona qualitat. Llavors es van fer les fitxes corresponents i es va posar tot en regla.

“Com anècdota es comenta que un dels primers llocs de l’estat on van entrar les pilotes americanes va ser a Sant Vicenç de Castellet.”


L’any 1968 s’aconsegueix el finançament de «Piensos Ganado» per a la vestimenta de l’equip que era groc i negre (colors que més tard passarà a usar el futur CB Castellet).

Es van passar a fer els entrenaments a l’Acadèmia Montserrat on, per tota l’il·luminació tenien una bombeta grossa que es posava i treia només per als partits.
A principis dels anys setanta l’empresa Bartra va començar a patrocinar l’equip. Fins i tot va muntar un pavelló. El pavelló era al costat de l’empresa Intexto, on ara hi ha l’empresa Owens Corning.

Bartra estava ubicada al costat de la plaça Catalunya, en la cantonada amb el carrer Cardener. Aquesta empresa va fer també una donació per tal de crear el parc de la plaça.
L’equip es federa la temporada 1971 – 1972. La temporada següent l’equip ja és a tercera divisió.

Van ser uns anys molt bons per al bàsquet Santvicentí. Els diumenges pel matí, el pavelló s’omplia d’aficionats.
L’equip del Reial Madrid de bàsquet va ser convidat per l’empresa Bartra i va venir al poble.

Durant les temporades 1992-1993 i 1993-1994, Sant Vicenç de Castellet va gaudir d’una plenitud històrica en l’entorn del bàsquet femení.
El nostre poble va tenir durant dues temporades un equip femení de bàsquet al que en aquells temps, era la segona màxima categoria del bàsquet estatal.

El nom del nostre poble era conegut arreu, jornada rere jornada, les noies de Sant Vicenç viatjaven per a competir a València, Alacant i l’Aragó entre d’altres ciutats.

Un equip que va ser capaç d’omplir el pavelló com mai ha estat ple.
Va ésser del tot necessari instal·lar grades mòbils a la pista, doncs una mitjana de 1.000 Santvicentins/es animaven i seguien a l’equip. Fins i tot els aficionats més entregats varen constituir una penya anomenada cèl·lules grogues, que amb les seves bufandes i pancartes seguien les noies arreu.

El CB Castellet és un club amb una interessant història gràcies a jugadors/es, tècnics, Ajuntament i empresaris que han col·laborat durant tots aquests anys a consolidar les bases d’un Club que segueix viu amb la finalitat de crear un projecte basquetbolístic de continuïtat basat en valors com el respecte, l’amistat, l’emoció o la diversió.

Agraïments pel contingut històric: CASTELLET DE LLOBREGAT (lloc web)

GRÀCIES PER AJUDAR-NOS A FER-HO POSSIBLE!

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt